OMGEVING

De leukste hotspots nabij gelegen

HOT SPOTS

Montecastello di La is gelegen nabij het dorpje Spigno Monferatto in de regio Piemonte in Noord-
Italië. Een mooi dorpje met kleine winkeltjes voor de dagelijkse boodschappen maar ook een fijn familie restaurantje.

In de omgeving vele authentieke Italiaanse dorpjes met bijna allemaal wel een restaurant of
osteria waar u tijdens een heerlijke pranzo (lunch) of cena (diner) van de Piemontese keuken kunt
genieten.

De prachtige Ligurische kust ligt op een uurtje rijden ideaal voor een lekker dagje naar het strand.
Dicht bij het mooie stadje Acqui Terme (25 km) Asti en Alba (55 km) en iets verder de grote steden
Genua ( 100km ) Milaan en Turijn (150km).

hot spots in Piemonte

Piemonte

De Piemonte is een regio met een prachtig glooiend heuvel landschap, bossen en hazelnootvelden wisselen de keurig gestylde wijnvelden en authentieke dorpjes af.

De wijnen uit de Piemonte zijn wereldberoemd. Bijvoorbeeld Barolo en Barbaresco maar vergeet ook vooral de overheerlijke Barbera en Cortese wijnen niet.

Het is tevens de regio van lekker eten en daarnaast bakermat van de “slowfood”. Maar ook op cultureel gebied heeft de Piemonte veel te bieden.

Kortom een regio om ontdekt te worden

Acqui Terme

In Acqui terme voel en zie je de rijke geschiedenis van dit gemoedelijke plaatsje. De Romeinen hadden o.a. hier hun belangrijke thermen waarvan de originele baden (in modern jasje) nog steeds in gebruik en ook te bezoeken zijn.

Ook het centrum is prachtig, met de Bollente met haar thermale water van constant 74,5 graad als hart niet te missen.

Haar voorname winkelstraat Via Roma met daar omheen de vele kleine straatjes met winkeltjes, restaurants, barretjes etc. Absoluut de moeite waard.

hot spots in Piemonte
Alba hot spots piemonte

Alba

In Alba kun je bijna het jaar rond genieten van de truffel, In het voorjaar/zomer kun je genieten van de zwarte truffel en in het najaar en in de winter ook van de witte truffel.

Alba heeft naast dat het de truffel hoofdstad van de Piemonte is nog veel meer te bieden. Een prachtig historisch centrum met vele winkels, restaurants en wijnbarren en het centrum is lekker autovrij.

In het najaar is er de jaarlijkse beroemde truffelbeurs inmiddels een internationale belangrijke aangelegenheid.

Asti

In Asti vind je de wereldberoemde Palio deze race wordt in september gehouden en is een traditioneel feest. Er wordt geracet op ongezadelde paarden in het centrum, door de verschillende wijken en ook door de omliggende dorpen met allen hun eigen favoriete ruiters. Echt een spektakel.

Ook buiten de september maand is Asti leuk om te bezoeken en zeker de moeite waard om de iets buiten het centrum gelegen Cathedrale di Asti en natuurlijk de Torre Troyanne te bezoeken van waar je een schitterend uitzicht hebt.

Turijn hot spots-min

Turijn

Turijn de stad van Fiat maar ook de eerste hoofdstad van Italië (1861/1865) en niet onbelangrijk van de Monarchie van Savoyes. Deze adelijke familie heeft er grotendeels voor gezorgd dat Turijn qua architectuur een prachtige rijke uitstraling heeft met haar indrukwekkende avenues en grote pleinen.

Dit en o.a de prachtige musea zoals het Nationaal Filmmuseum en het Nationale Automobiel museum maken het al zeer de moeite waard om hier te vertoeven.

Milaan

Milaan de tweede stad van Italië, de hoofdstad van Lombardijen is veel meer dan de belangrijke modestad alleen.

Deze stad heeft veel te bieden. Het is een van de modehoofdsteden in de wereld. Maar ook op cultureel en architectuur vlak heeft de stad veel te bieden. Denk hierbij de Duomo (kathedraal van Milaan) of de muurschildering van het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci, van wel 460 x 880 cm groot, in de Santa Maria delle Grazie.

Of breng een bezoek aan, het oudste winkelcentrum van Italië, Galleria Vittorio Emanuele II en Castello Sforzesco, wat vele musea herbergt. Houd je van voetbal dan is het San Siro stadion zeker een aanrader.

Kortom een zeer interessante en levendige Italiaanse stad.

Hot spots milaan
Hot spots Genua

Genua

Geboorteplaats van Christoffel Columbus. De havenstad Genua is de op 5 na grootste stad van Italië met een indrukwekkend oud centrum en dito geschiedenis dat eeuwen teruggaat.

Het lijkt of je teruggaat in de tijd in de kleine straatjes/steegjes waar restaurants, winkeltjes etc zich verdringen om bezocht te worden. Aan het hoofdplein Piazza de Ferrari liggen o.a. het Palazzo Ducale en het Teatro Carlo Felice en daar niet ver vandaan het geboortehuis van Columbus La casa di Colombo.

Genua herbergt ook het grootste Europese aquarium. Nog een bijzondere plek is het Cimitero Monumentale di Staglieno, een begraafplaats zo groot als een dorp met hele wijken voor mensen van een verschillende afkomst.

Zonder al die andere bezienswaardigheden verder te benoemen, een echte aanrader voor cultuur liefhebbers.

Geïnteresseerd in de Italiaanse les die wij volgden in Nederland?

Klik op deze link voor meer informatie!